Világjáró könyvmolyok

2016.nov.29.
Írta: Votisky Petra Szólj hozzá!

A könyvválasztás misztikája

Amikor megláttam a felhívást, azonnal éreztem; ez nekem szól! Amióta csak megismertem az első betűt, azóta tart fogva az olvasás misztikuma. Új világok, új emberek, más, vagy azonos problémák, melyekre vagy találok a könyvbe megoldást vagy nem. Előbbi esetben megnyugszom, utóbbiban tovább pörgetem magamban az eseményeket egészen addig, amíg meg nem találom a számomra megfelelő, vagy, ha úgy tetszik, megnyugtató megoldást. Persze ehhez olyan könyv kell, ami megérint, ami elgondolkodtat és, ami velem marad gondolataimban, s ha hasonló problémával lep meg az élet, akkor segít, hogy rátaláljak a lehetséges megoldásra. Ismerős ez nekünk, ugye, könyvmolyok?!

Tovább

Egy jobb élet reményében... - Zöld-foki Köztársaság

Sérgio Monteiro: Other American Dreams

Nincsenek érdekes indokok az ország- és a könyvválasztásom mellett, nem sokat tudtam az országról és szerettem volna utánaolvasni. A könyvvel pedig nem volt egyszerű dolgom, mert az országnak több írója is van; de angolul hozzáférni sem volt a legegyszerűbb a könyvhöz, a könyvesboltot és könyvtárat gyorsan ki is zártam, de szerencsére a jó öreg Amazon és az e-book megmentett.  :)

A Zöld-foki Köztársaság portugál gyarmat volt egészen 1975-ig, amikor is elnyerte a függetlenségét. Az Atlanti óceán egyik szigete, amely ma az egyik legfejlettebb és legdemokratikusabb országnak számít Afrikában. A 15. században portugál telepesek gyarmatosították a területet, létrehozva ezzel az első európai települést a környéken.

Tovább
süti beállítások módosítása