Világjáró könyvmolyok

2017.jún.30.
Írta: Votisky Petra Szólj hozzá!

Olvasnál nyáron? Még nem késő csatlakoznod a világjáró könyvmolyokhoz!

books-1757734_640_1.jpg

Ann Morgan író, szerkesztő 2012-ben különös és izgalmas kihívás elé állította magát. Eldöntötte, hogy elolvas egy-egy könyvet a világ mind a 196 országából egy év alatt. A könyvek listáját a blogján, ITT találod. Mi pedig a Nők Külföldönnél mindig nyitottak vagyunk egy-egy izgalmas, új kihívásra. Szóval úgy gondoltuk, hogy 2016. szeptember 8-án kezdve egy év alatt csapatban végigolvassuk mi is a világot. Ráadásul írunk is róla egy blogot. ;-)

NEM FIZETŐS A KIHÍVÁS!

Valamiért valamilyen félreértés miatt néhányan azt hiszik, hogy ez a kihívás fizetős. NEM fizetős és nem is lesz az. Lehet, hogy kell rá költeni, ha meg kell venned 1-2 könyvet, de egyéb fizetnivaló nincs. :-) Ja és persze energiát és időt kell bele tenned, de szerintem ez egy nagyon klasszul megtérülő befektetés.

Tovább

Varázsütésre – San Marino

Lara Swan: D’Incanto

Lara Swan: D’Incanto című könyve.

Eredetileg Olaszországot akartam választani, de az nem lett volna kihívás, mivel itt élek, és olasz szerző könyvét mindenféle nyelven könnyű beszerezni. Na de san marinói könyvet találni… olyan, mint mondjuk Magyarországon bajai vagy soproni születésű szerzőre vadászni, ha nem nehezebb. Egy 30.000 lakosú, 61 négyzetkilométeres területű miniállamról beszélünk az olasz Riminihez közel, Emilia-Romagna és Marche régiók határán, hegyes-dombos vidéken. Állítólag a maffia fellegvára, nem az íróké. Szóval kihívás.

Tovább

A megdermedt szív - Spanyolország

Almudena Grandes: A megdermedt szív

Almudena Grandes: A megdermedt szív című könyve.

Almudena Grandes kortárs írónő földrajzot és történelmet tanult, utána fogott prózaírásba. Egy ideig árnyékíróként tevékenykedett, majd a „Lulú korszakai” tette híressé. Több regényét megfilmesítették.

A madridi születésű írónő 2007-ben megjelent regényét 2013-ban jelentette meg Magyarországon a Scolar kiadó, Cserháti Éva fordításában. Magyarul olvastam a könyvet, nyomtatott könyv formájában 2016 őszén. Kemény táblás, 928 oldal. Ezt muszáj leírnom, mert noha soha nem foglalkoztatott egy könyv terjedelme, ebben az esetben sokszor eszembe jutott, hogy érdemes lett volna két kötetre bontani, mert annyira súlyos és nehéz. A mondanivalója nem kevésbé.

Tovább
süti beállítások módosítása